Jadłonomia po polsku,  Nowości

Gram w zielone w… garnku

Różne smaki. Gwarancja pysznego obiadu

Marzysz, że Twoje dziecko ze smakiem zjada z talerza to, co jest na nim zielone? Albo nie kręci nosem nad marchewką? To jest książka właśnie dla Ciebie. Dzięki zamieszczonym w książce nawet największy niejadek z apetytem będzie pałaszował nawet to, co jest nie lubiane przez większość rówieśników.

To swego rodzaju przewodnik po tym, jak naszą kuchnie wzbogacić o więcej roślin, a to wcale nie jest takie trudne. Wręcz przeciwnie jest bardzo proste, przyjemne i pyszne. To podróż zamknięta w sześciu rozdziałach, niczym bigos w słoiku . I jak on różnorodny.  Przez sześć pół roku, bo są jeszcze zapominane przedwiośnie i przedzimie. “Jadłonomia po polsku” Marty Dymek  to fantastyczna, inspirująca przygoda przez ciekawy świat smaków czasami dość zaskakujących. Jak na przykład barszcz z dodatkiem wędzonych śliwek, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonymi ogórkami albo gryczana granola na deser. Z takimi propozycjami zapomnisz o grymaszeniu przy szpinaku, brukselce, czy buraczkach.

Pasja do zielonego

Brzmi smacznie? Bo poza przepisami ta książka pokazuje, że gotowanie to nie jest tylko, jak się czasem wydaje przykry obowiązek.A to dzięki praktycznym poradą przez, które  będzie od teraz dużo prostsze i jeszcze smaczniejsze. Od teraz będziesz wiedziała dlaczego do rosołu latem warto wrzucić bób, jaki jest sekret świetnego pasztetu bez pieczenia. I dlaczego dynia tak dobrze komponuje się w bigosie. A co najważniejsze Jadłonomia po polsku pokazuje, jak gotować roślinie opierając się na tym, co nasze. Na sezonowości większości roślin, dobrze znanych nam smakach.

Marta Dymek to autorka jednego z najpopularniejszych blogów o tematyce roślinnej  “Jadłonomia”.  i bestsellerowej książki pod tytułem “Nowa Jadłonomia”. Od dziesięciu lat prowadzi stronę internetową z przepisami roślinnymi, która każdego miesiąca bije rekordy odsłon. Współpracuje z największymi kulinarnymi magazynami w kraju. Od 2015 roku na kanale Kuchnia+ prowadzi swój własny program “Zielona Rewolucja Marty Dymek”. W 2019 roku została ambasadorką kampanii “RoślinieJemy”, której celem jest zachęcenie nas do większego spożywania roślin przez osoby znane i lubiane takie jak: Grzegorz Łapanowski, Jacek Koprowski, Karolina Nej, Jędrzej Chodkiewicz. Masz jeszcze wątpliwości, czy warto sięgnąć po “Jadłonomia po polsku“? Ta książka to klucz do poznawania nowych, ciekawych smaków. Ale to także inspiracja do tego, aby samej stać się autorką nieoczywistych smaków.

Jedzenie zdjęcie utworzone przez ArthurHidden - pl.freepik.com